KITA KONGSI

Bantuan Makanan Rumah Warga Tua SRA Kuala Selangor

IHSAN SERTA PELIHARA WARGA TUA MERUPAKAN TUNTUTAN DALAM ISLAM

Krisis ekonomi yang melanda negara kita dek kerana pandemik sebelum ini turut dirasakan oleh warga tua yang tinggal di Rumah atau Pusat Jagaan Warga Tua. Dilaporkan kini, mereka dalam situasi kekurangan dana untuk keperluan harian termasuk bekalan makanan khas warga lantaran dana perbelanjaan warga tua ini makin berkurang.

Kutipan semasa

RM 4,346.00

Sasaran
RM360,000.00

Sasaran
RM360,000.00

مَنْ لاَ يَرْحَمُ لاَ يُرْحَمُ

Maksudnya: “Sesiapa yang tidak mengasihi, maka dia tidak akan dikasihi.” [Riwayat al-Bukhari (5997)]

Seakan mustahil untuk kita hanya diam membisu membiarkan warga tua ini terus berada dalam situasi genting sebegini.

Sama-sama kita bantu memelihara keperluan Warga Tua bagi memenuhi kewajipan sosial kita sebagai Umat Islam.

Sasaran penerima:

Semua penghuni di Rumah Warga Tua SRA Kuala Selangor.

BARANG BASAH di Rumah Warga Tua SRA Kuala Selangor.

Perbelanjaan Keperluan Barangan Basah: 1 Bulan = RM30,000

12 Bulan x RM30,000 = RM360,000

Perbelanjaan Keperluan Barangan Basah:

1 Bulan = RM30,000

12 Bulan x RM30,000 = RM360,000

Jumlah Dana Yang Masih Diperlukan Untuk Barang Basah Di Rumah Warga Tua: RM360,000.00

PENAFIAN: Sekiranya jumlah kutipan sumbangan telahpun mencapai sasaran, lebihan dana tersebut akan disalurkan kepada asnaf atau pertubuhan lain yang memerlukan.

NOTA PENTING: AKAD INFAQ

Untuk teruskan infaq anda,  mohon dibacakan sekali akad infaq seperti di bawah :

“Saya dengan ini berinfaq sebanyak (jumlah wang yang diinfaqkan) atas nama (niat infaq atas nama siapa) kepada apa-apa sahaja yang membawa kebaikan kepada Projek Bantuan Barang Basah yang dikelola oleh Yayasan EZ Prihatin.”

Selepas membaca akad ini, anda boleh menekan butang “Buat Sumbangan” di bawah dan membuat transaksi infaq.

Untuk transaksi bantuan secara manual / transfer / CDM boleh bank in ke akaun di bawah.

Akaun :  Yayasan EZ Prihatin

No akaun :  5624 0563 3644 (MAYBANK)

Sila letakkan reference “Kita Kongsi”

Dan hantarkan bukti pembayaran ke pautan WhatsApp berikut: