YAYASAN EZ PRIHATIN

1600X900 PPU SLIDER

Apa itu Pek Prihatin?

Projek Pek Prihatin adalah satu projek memberi bantuan dari segi fizikal dan spiritual kepada golongan sasar yang benar-benar memerlukan. Projek ini bermula sejak PKP dikuatkuasa di Malaysia akibat penularan wabak Covid-19. Ramai yang terkesan akibat wabak ini dari golongan bawahan hinggalah bangsawan. Ada yang hilang pekerjaan serta merta, ada yang kehilangan punca pendapatan akibat ekonomi yang tidak berjalan seperti sebelumnya. Ada diantara kita yang masih bernasib baik dan masih boleh tersenyum, jangan dilupa sahabat-sahabat kita yang tidak bernasib baik dan golongan-golongan asnaf yang semakin tersepit.

Info lanjut>>

Target RM200,000
Jumlah semasa RM70,000.00
pek prihatin umum
tabung banjir

Tabung Bencana Banjir

Monsun Timur Laut di Malaysia bermula November hingga Mac saban tahun. Tahun ini monsun ini dilihat bukan seperti kebiasaan. Wabak Covid-19 yang melanda menambah duka buat yang terkena tempias bencana. Pendapatan berkurang, musibah pula datang. Di sebalik ujian ada RAHMAT.

Kami memerlukan sumbangan anda untuk membantu mereka yang terkena tempias serangan Monsun Timur Laut pada tahun ini khususnya di Johor dan negeri-negeri Pantai Timur.

Info lanjut>>

Bencana

Target RM100,000
Jumlah semasa RM90
infaq surau

Infaq Pembinaan Surau di Pendalaman

Infaq pembinaan surau pendalaman merupakan inisiatif projek  YEZP untuk membantu proses baik pulih surau-surau dhaif di pendalam. Projek ini merupakan usaha sama bersama tim Al-Falah

Info lanjut>>

Target RM200,000
Jumlah semasa RM 38,720.00

Food Bank

Projek FoodBank merupakan inisiatif YEZP untuk membantu membekalkan barangan keperluan asas di institusi dan rumah penjagaan dan perlindungan yang memerlukan seperti; Rumah Anak Yatim, Pusat Jagaan Orang Tua, Pusat Tahfiz dan Masjid. dengannya turut disediakan. 

Info lanjut>>

Target RM100,000
Jumlah semasa RM43,526.97
FOOD BANK

Projek-projek Prihatin

Pusat Jahitan Asnaf

Pusat latihan menjahit di bawah Projek Pembangunan Ekonomi Asnaf ini merupakan satu inisiatif untuk memberdaya golongan asnaf khususnya ibu tunggal dan suri rumah dikalangan keluarga asnaf…

Essential Kit Covid-19

Membantu golongan yang kurang berkemampuan untuk mendapatkan kit kesihatan seperti pelitup muka dan pembasmi kuman.

Foodbank

Mengumpul dan mengagih barangan keperluan asas bagi manfaat kumpulan berpendapatan rendah B40, kumpulan miskin, kumpulan ibu tunggal dan…

PRINSIP

Kebajikan Tanpa Sempadan

Ke arah mencapai sifar lapar

Semua orang berhak untuk menjamah makanan seperti kita. Jangan biarkan mereka kelaparan.

Pembangunan Ekonomi Keluarga Asnaf Pasca PKP

Kemiskinan bukan satu fitrah yang tidak boleh diubah. Mereka bukan sahaja perlukan bantuan kewangan tetapi juga dari segi rohani dan spiritual.

Pendidikan Anak-Anak Asnaf

Ilmu bukan semata-mata soal kerjaya, tetapi soal kehidupan. Berilmu bukan untuk kaya, tetapi beradab dan berakhlak mulia.

Sebarkan Salam, Hulurkan Bantuan

RAKAN STRATEGIK

ms_MYMS