Kita Kongsi Ramadan Tajaan Berbuka Puasa dan Sahur

Bagaimana Nasib Mereka?

 Hal ini sekaligus menjejaskan pendapatan rakyat menyebabkan lebih banyak isi rumah terdedah kepada kemiskinan, terutama dalam kalangan B40 serta golongan asnaf.

Isu gawat ini semestinya akan menatijahkan impak negatif kepada para asnaf dan golongan yang tak berkemampuan untuk mempunyai akses bekalan makanan yang cukup.

Justeru, program Kita Kongsi Ramadan diatur bertujuan untuk mengagihkan pek makanan berbuka puasa dan sahur kepada golongan yang memerlukan bersempena Ramadan tahun 2022 ini

"Kita Kongsi Ramadan"

“Kita Kongsi Ramadan” Tajaan Berbuka Puasa dan Sahur ini merupakan salah satu program anjuran Yayasan EZ Prihatin bersempena Ramadan 2023.

Tujuan utama projek ini dianjurkan adalah untuk memberi bantuan bekalan pek makanan berbuka puasa dan sahur kepada golongan asnaf yang memerlukan.

AGIHAN PEK PRIHATIN UMMAH
TAJAAN BERBUKA PUASA

Pek Prihatin Ummah (PPU) di Malaysia diuruskan sepenuhnya dibawah  kelolaan Yayasan EZ Prihatin dengan kerjasama rangkaian  sahabat-sahabat NGO yang lain.

Agihan Pek Prihatin Ummah (PPU) di luar negara pula akan diuruskan oleh EZ Qurban Sdn. Bhd. yang mempunyai 14 tahun pengalaman mengurus pelaksanaan dan agihan daging korban dan aqiqah kepada muslim yang memerlukan di 35 buah negara.

Sasaran Penerima

Asnaf, Anak Yatim, Ibu Tunggal, Fakir Miskin, B40 dan golongan yang memerlukan

0
Pek Makanan

F.A.Q

Program Pek Prihatin Ummah dilaksanakan di 14 buah negera; Malaysia, Mekah dan Madinah (pekerja am dan fisabilillah yang terkesan akibat Covid-19) , Indonesia, Kenya, Uganda, Ghana, Kemboja, Pakistan, Sri Lanka, Burundi, Chad, Bangladesh, Kygysztan dan Ethiopia.

Agihan dibuat dalam bentuk pek makanan atau barangan makanan keperluan asas.

Sasaran penerima adalah asnaf, ibu tunggal, fakir miskin dan golongan yang memerlukan.

RM25 satu keluarga itu adalah angaran bagi 3 orang makan.

Untuk transaksi bantuan secara manual / transfer / CDM boleh bank in ke akaun di bawah.

Maybank :  Yayasan EZ Prihatin

No akaun :  562405633644

Sila letakkan rujukan “KKR1”

PENGESAHAN: Hasil kutipan sumbangan ini akan dimasukkan ke dalam Tabung Kita Kongsi yang akan disalurkan kepada para asnaf dan golongan-golongan memerlukan.

ms_MYMS